Workshops & specials

Je kunt bij Ekam Yoga ook inspirerende en mooie workshops en specials volgen!

Iedereen is van harte welkom, ook als je geen vaste Ekam yogi bent.

Voor Ekam maand abonnementhouders geldt dat zij 25% korting krijgen op het workshop tarief.

REIS DOOR DE CHAKRA’S

Leer alles over jouw chakra’s en hoe je ze weer in balans brengt met yoga, ademhalingsoefeningen en voeding.

Vrijdag 24 mei
19.00 – 20.30

YIN YOGA NIDRA

Ervaar de diepe rust en innerlijke harmonie tijdens onze speciale Yin Yoga Nidra les, met als thema dankbaarheid.

Vrijdag 7 juni
19.00 – 21.00

PARTNER YOGA

Ontdek de harmonie van verbondenheid tijdens onze Partner Yoga Workshop! Samen is beter dan alleen. 

zondag 9 juni
13.00 – 14.30

KLANKSCHALEN LIGCONCERT

Laat je meevoeren door de verschillende klanken naar een diepe ontspanning. Heel ontspannend en helend!

vrijdag 21 juni
19.00 – 20.00

Reis door de chakra’s

Docent Yacintha

Leer alles over jouw chakra’s. Misschien heb je in jouw yogales weleens horen praten over chakra’s, maar heb je geen idee waar dit eigenlijk over gaat…….Wat zijn chakra’s in hemelsnaam? Chakra is Sanskriet en betekent letterlijk wiel. Je zou een chakra kunnen zien als een energiecentrum in je lichaam, letterlijk een wiel van energie.

Er zijn zeven chakra’s, elk met hun eigen kenmerken. Chakra’s kunnen uit balans of verstoord zijn, waardoor je fysiek of mentaal niet optimaal functioneert. Je leert in deze workshop meer over elke chakra en hoe je deze weer in balans kunt brengen met voeding, ademhalingsoefeningen en yogahoudingen. Een interactieve workshop, deels theorie en deels praktijk, met houdingen die door iedereen uit te voeren zijn.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk die meer wil weten over chakra’s, je hoeft geen enkele yoga ervaring te hebben. Dus schrijf je in en doe mee! Doe lekker zittende kleren aan waarin je ook goed kunt bewegen, en neem misschien een pen en schriftje mee.

Heb je nog vragen of twijfel je?
Stuur gerust een WhatsApp of een mail naar info@ekamyoga.nl.

Investering

€ 20 regulier
€ 15 voor Ekam maandabonnementhouders

Datum

vrijdag 24 mei 19.00 – 20.30

Yin Yoga Nidra

docent Natascha

Ervaar de diepe rust en innerlijke harmonie tijdens onze speciale Yin Yoga Nidra les, met als thema dankbaarheid. Laat je leiden door zachte, herstellende houdingen die je uitnodigen om te vertragen, te ademen en je te verbinden met de overvloed aan zegeningen in je leven. Dankbaarheid heeft een aantoonbaar positief effect op je. Je wordt er gelukkiger van en beseft dat niets vanzelfsprekend is. Het mooie is; dankbaar zijn kun je oefenen als een spier die je traint, en dat is precies wat we gaan doen in deze ontspannende sessie

Elke eerste vrijdagavond van de maand is er een Yin Yoga Nidra sessie. Een heerlijke ontspannende sessie waarin we ruimte te maken om lekker relaxed het weekend in te gaan. We beginnen met een yin les en eindigen met yoga nidra. Deze sessie is gericht op ontspanning en voor iedereen toegankelijk, ook als je geen enkele ervaring hebt met yin yoga of yoga nidra.

Yin yoga is een hele rustige manier van bewegen en gericht op loslaten, zowel fysiek als mentaal. Het is de bedoeling dat je ontspant en je overgeeft aan de houdingen.  Yin yoga stimuleert de dieper gelegen bindweefsels en gewrichten, meridianen en organen. De houdingen worden langere tijd, enkele minuten, vastgehouden. Zo heb je alle tijd om je grenzen te verkennen en jezelf open te stellen.

Yoga nidra betekent slaap van de yogi’s. Een diepe slaap waarbij je volledig bij bewustzijn blijft. Voorbij alle bewegingen van je geest, om te rusten in de stilte. Je hoeft bij yoga nidra helemaal niets te doen, alleen maar lekker en volledig ontspannen te liggen en te luisteren.

Wat neem je mee?

Eventueel je eigen mat, warme kleding in laagjes (je ligt veel stil op de mat), iets om over je ogen te leggen (bijvoorbeeld oogkussentjes of klein handdoekje), lekkere sokken, en een grote (hand)doek om onze props te kunnen gebruiken.

Investering

€ 20 regulier
€ 15 voor Ekam maandabonnementhouders

Datum

vrijdag 7 juni 2024
19.00-21.00

De volgende Yin Yoga Nidra sessie vindt plaats op:

  • Vrijdag 5 juli
    19.00 – 21.00

Partner Yoga

docent Wendy

“What if I fall?”
“Oh but my darling, what if you fly?”

Ontdek de harmonie van verbondenheid tijdens onze Partner Yoga Workshop! Samen is beter dan alleen. Hoe leuk is het om samen met een partner yoga te doen? Ontdek de kunst van balans, vertrouwen en liefdevolle ondersteuning terwijl je samen met je partner een reis maakt door verschillende yogahoudingen. Je partner kan natuurlijk ook een vriend, vriendin, broer of zus zijn 😉. Je bent ook van harte welkom zonder partner, dan kun je een partner kiezen tijdens de workshop.

We starten de les met een korte meditatie, gevolgd door houdingen die je samen uitvoert. We doen houdingen waarbij je elkaar ondersteunt of versterkt. Zo help je elkaar om nog meer uit een houding te halen! We sluiten af met een fijne ontspanningsmeditatie.

Mis deze unieke kans niet om samen te groeien, te leren en te bloeien. Kom alleen of met een partner en laat je leiden door Wendy terwijl je de magie van partner yoga ontdekt. Schrijf je vandaag nog in voor onze Partner Yoga workshop en verrijk jezelf en je relatie met de kracht van verbondenheid.

Investering

€ 20 regulier
€ 15 voor Ekam maandabonnementhouders

Datum

zondag 9 juni 2024
13.00 – 14.30

Klankschalen ligconcert

docent Natascha

Klankschalen hebben een helende werking wordt gezegd.

Een mens bestaat voor 60% a 70% uit water, en water kan de trilling van de klankschaal heel goed geleiden in het lichaam. Je zou kunnen zeggen dat een klankschaal ordenend en harmoniserend werkt, blokkades oplost en als het ware weg trilt. Of je dit nu gelooft of niet: het is sowieso ontspannend, en ontspanning is altijd goed voor een mens zowel voor je lichaam als geest.

We werken in deze klankschalensessie niet alleen met klankschalen maar maken ook gebruik van andere klankinstrumenten, zodat je veel verschillende geluiden kunt ervaren.

Laat je meevoeren door de verschillende klanken naar een diepe ontspanning. Je hoeft even helemaal niets te doen, alleen maar heerlijk te liggen en de klanken en trillingen in je op te nemen. Heel ontspannend en helend!

Investering

€ 15 regulier
€ 11 voor Ekam maandabonnementhouders

Data

Vrijdag 21 juni 19.00 – 20.00

 

Cursus leren mediteren en ademen

Ben je nieuwsgierig naar de kracht van meditatie en ademhaling?

Heb je behoefte aan meer rust, helderheid en welzijn in je leven? Wil je de kracht van meditatie en bewuste ademhaling ontdekken? Dan is onze cursus “Leren mediteren en Ademen” precies wat je zoekt.

In deze transformerende cursus leer je de basisvaardigheden van mediteren en ademhalingsoefeningen die je helpen stress te verminderen, je geest te kalmeren en diepe innerlijke rust te vinden.

Wat kun je verwachten?

  • Meditatietechnieken: Leer diverse meditatiestijlen om innerlijke vrede te vinden en je geest te ontspannen.
  • Ademhalingsoefeningen: Ontdek hoe je je ademhaling kunt gebruiken om stress te verminderen en energie te vergroten.
  • Mindfulness: Word bewust van het huidige moment en verbeter je concentratie en levenskwaliteit.
  • Praktische tips: Integreer meditatie en ademhaling in je dagelijks leven voor blijvende voordelen.

Schrijf je nu in voor deze cursus en investeer in je eigen welzijn. Laat ons je helpen de kracht van innerlijke rust en balans te ontdekken. Samen creëren we een gezondere en gelukkigere jij :-).

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, we houden de groep bewust wat kleiner, dus wacht niet te lang!

Heb je nog vragen of twijfel je?
Stuur gerust een WhatsApp of een mail naar info@ekamyoga.nl.

 

Investering

€ 80

Data

nog te bepalen

 

Systemisch werken op de yogamat

Systemisch Coach Karin Lagraauw en yogadocent/ademcoach Natascha Huige

Ben jij nieuwsgierig naar de wortels van jouw levensreis en hoe het familiesysteem waaruit je voortkomt invloed heeft op wie je vandaag de dag bent? Ontdek het tijdens onze unieke workshop “Systemisch werken op de yogamat”.

Tijdens deze workshop maak je kennis met de belangrijkste principes van systemisch werken. We nodigen je uit om door een systemische bril te kijken naar je gezin van herkomst en gaan in het lijf ervaren wat dat betekent voor jouw handelen in het dagelijks leven.

We maken allemaal deel uit van ons eigen familiesysteem. Zelfs als de relatie belast is of het contact verbroken, onbewust blijven we met ons systeem verbonden. Onze afkomst, het oorspronkelijke nest waaruit we voortkomen, kan (onbewust) zowel positieve als negatieve invloeden op ons uitoefenen. Deze invloeden reiken zelfs door en manifesteren zich over verschillende generaties heen.

Systemisch Coach Karin begeleid je bij het verkennen van jouw plek binnen het systeem, terwijl yoga- en ademwerkdocent Natascha dit ondersteunt met versterkende yoga- en ademoefeningen.

Wat voor moois ga je ontdekken?
– Jouw plek: het begrijpen van jouw positie binnen je familiesysteem kan waardevol zijn voor je persoonlijke ontwikkeling en welzijn.
– Yoga als verbinding: verken yogahoudingen die je helpen om de verbinding met zowel jezelf als je systeem te verdiepen.
– Ademwerk: Door bewust te ademen ontstaat er een diepere verbinding met het lichaam en vergroot het zelfbewustzijn.
– Empowerment & zelfontdekking: maak bewuste keuzes en ontdek hoe je jouw eigen plek kunt (her)ontdekken.

Deze workshop biedt een unieke combinatie van persoonlijke ontwikkeling, nieuwe inzichten, emotionele heling en fysieke ontspanning. Gun jezelf dit cadeau vol inzichten en ruimte om te groeien.

Ervaring met Systemisch Werken, Yoga of Ademwerk is niet vereist om deel te nemen. Iedereen die nieuwsgierig is naar zijn/haar systeem, van yoga houdt en een open mind heeft, is welkom! Na afloop staat er thee met iets lekker klaar en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen. Reserveer nu jouw plek voor deze workshop.

Investering

€ 65,00 regulier
€ 48,50 voor Ekam maandabonnementhouders

Datum

nog te bepalen

“Keep calm and let go” middag

Docent Natascha

Een heerlijke ontspanningsmiddag voor jezelf waarin je gaat loslaten wat je niet meer nodig hebt en ruimte maakt om volledig te ontspannen.

Wat kun je verwachten?
We beginnen met een actieve meditatie. Osho Kundalini Meditatie is een actieve vorm van meditatie, waarbij je je lichaam laat schudden en dansen, en daarna stil laat worden. Je schudt en danst letterlijk alle onrust en spanning van je af, en je laadt jezelf op met nieuwe levensenergie. Na een kleine pauze gaan we verder met een ontspannende restoratieve les die wordt begeleid met klankschalen. We sluiten de middag af met een yoga nidra, de slaap van de yogi’s. Een diepe en volledige ontspanning waarbij je volledig bij bewustzijn blijft. Je hoeft bij yoga nidra helemaal niets te doen, alleen maar lekker te liggen en te luisteren. Gun jezelf deze heerlijke ontspannende middag!

Hoe ziet de middag eruit?
13.00 Osho Kundalini meditatie
14.15 Koffie/thee/sapje
14.30 Restorative yoga met klankschalen
15.45 Yoga nidra
16.30 Thee met wat lekkers en ervaringen uitwisselen, afronding
17.00 klaar

Heb je nog vragen of twijfel je? Stuur gerust een WhatsApp of een mail naar info@ekamyoga.nl.

Investering

€ 54,50 regulier
€ 41,00 voor Ekam maandabonnementhouders

 

Datum

nog te bepalen

Basiscursus yoga

docent Natascha

Is yoga nieuw voor je en wil je graag meer weten? Of doe je al wat langer yoga maar wil je graag wat verder verdiepen? Dan is deze cursus voor jou! In vier lessen van een uur leer je alle basis principes van yoga. Doe mee en zet de eerste stappen op jouw yoga pad.

Je leert over de geschiedenis en filosofie van yoga. Je leert meer over de verschillende vormen van yoga die er zijn en welke vorm het beste bij jou past. Je maakt kennis met ademhalingstechnieken en meditatie. Je krijgt uitleg over hoe je props (hulpmiddelen) het beste kunt gebruiken en hoe je voor je mat zorgt. Natuurlijk leer je ook de zonnegroeten en de basisvaardigheden van de belangrijkste en meest voorkomende yogahoudingen, zoals downward dog en childpose. We werken in kleine groepen dus er is ook alle ruimte voor individuele begeleiding en om al je vragen te stellen. De cursus is deels theorie en deels gaan we actief aan de slag.

Na afloop van deze cursus stap je goed voorbereid en vol zelfvertrouwen je eerste yogaklas binnen!

Investering

€ 80

Data

nog te bepalen

VROUWENCIRKEL

docent Natascha

Ontdek de kracht van zusterschap!

Ben je op zoek naar een plek waar je gelijkgestemde vrouwen kunt ontmoeten, groeien en jezelf kunt zijn? Kom bij onze vrouwencirkel en ervaar de magie van gemeenschap en verbinding.

In onze vrouwencirkel creëren we een veilige, ondersteunende ruimte waar je kunt delen, herstellen en groeien. We verkennen thema’s zoals zelfzorg, empowerment, creativiteit en spiritualiteit. Samen mediteren we, delen we onze verhalen, dansen en zingen we, en vieren we onze unieke kracht als vrouwen.

Deze vrouwencirkel biedt een moment van rust en groei te midden van de hectiek van het dagelijks leven. Sluit je aan en ontdek de innerlijke kracht die in jou schuilt. We kijken ernaar uit je te verwelkomen in onze cirkel. Samen vormen we een cirkel van groei en ondersteuning. Samen zijn we sterker!

Investering

€ 20 regulier
€ 15 voor Ekam maandabonnementhouders

Datum

nog te bepalen

Workshop “happy hips”

docent Natascha

Voor soepele en open heupen!

In deze workshop gaan we ruimte maken in de heupen. We zullen diepgaande houdingen doen die gericht zijn op het openen en versterken van de heupen, waardoor je niet alleen fysieke vrijheid ervaart, maar ook emotionele blokkades kunt loslaten.

Het gebied rondom je heupen is het centrum, de basis van waaruit de rest van je lichaam beweegt. Maar niet alleen fysiek gezien maar ook emotioneel gezien is dit een belangrijk gebied in het lichaam waar je veel emoties opslaat. Gezonde heupen zijn open en soepele heupen waar de energie lekker en vrij doorheen kan stromen. Deze workshop gaat je daarbij helpen, en wie weet kun je aan het eind van de avond in lotus zitten 😉!

Voordelen van Heupopeners:
• Verhoogde flexibiliteit: maak kennis met diepere niveaus van flexibiliteit in de heupgewrichten.
• Emotionele ontlading: heupen worden vaak beschouwd als de opslagplaats van emoties; bevrijd jezelf van opgehoopte spanning en oude pijn.
• Rug & onderrug verlichting: vermindert pijn en spanning in de onderrug.
• Beter evenwicht & houding: versterk de spieren rond de heupen voor een verbeterde stabiliteit.

Ontdek de transformerende kracht van heupopeners en leer hoe deze houdingen niet alleen fysieke spanningen verminderen, maar ook emotionele stress kunnen bevrijden. Doe je mee?

Investering

€ 30,00 regulier
€ 22,50 voor Ekam maandabonnementhouders

Data

nog te bepalen

Yoga therapie

Docent Yacintha

Een mini groepstraining in drie sessies. Heb je last van een burn-out of voel je je overspannen? Heb je iets op te ruimen of los te laten? Heb je iets dat een plekje verdient maar waarvan je niet weet hoe je dat doet?

Met yoga therapie ga je zelf aan de slag met behulp van oefeningen en meditaties gebaseerd op de yogafilosofie. Je kunt dit toepassen op alles waar je mee rondloopt en wat je in de weg zit. Je kunt hierbij denken aan ziekte, verdriet, verlies van een dierbare of ongeboren kind, scheiding, of burn-out en long covid. Maar ook angst en paniek kun je hiermee te lijf gaan.

Je leert om in het nu te zijn en je bewust te worden van wat er in en buiten jou om speelt, en dat dat niet meer is dan een ervaring en niets zegt over wie jij bent. Je leert de verschillende soorten energieën herkennen, en hoe je deze weer in balans brengt. 

We gaan in drie sessies van anderhalf uur aan de slag met meditatieve oefeningen en yoga. 

Wat ga je krijgen?
• Drie wekelijkse yoga therapie sessies in kleine groepen van maximaal twaalf deelnemers.
• Handig werkboekje met oefeningen.
• Bonus: Links naar geschikte meditaties.
• Meer rust in je hoofd en een hogere kwaliteit van leven.

Heb je nog vragen of twijfel je? Stuur gerust een WhatsApp of een mail naar info@ekamyoga.nl.

 

Investering

€ 80

Data

nog te bepalen

 

Mantra’s chanten

door Natascha

Ontdek het plezier van chanten! Mantra’s zijn korte teksten, vaak in het sanskriet, die een helende werking hebben. Alles in en om jou heen is opgebouwd uit energie, en energie bestaat uit trillingen: dat geldt dus ook voor klanken. Wanneer jij, met jouw stem en behulp van een mantra een klank maakt, zet je een bepaalde trilling in jouw lichaam in beweging. Het herhalen van mantra’s wordt chanten genoemd; het zingen of ritmisch uitspreken van mantra’s.

In deze workshop gaan we samen mantra’s chanten. Je krijgt de tekst van de mantra’s uitgereikt, en je krijgt uitleg over wat elke mantra betekent. Je kunt mantra’s ook heel goed in je eentje chanten, of in gedachten chanten, maar het kan extra stimulerend zijn om het samen in een groep te doen, en het is leuk bovendien! 

Doen wat goed voelt en energie laten stromen: dat is waar het in de kern van heling en verbinding om gaat. En je hoeft helemaal niet te kunnen zingen! Voel je volledig vrij om geluid te maken, je kunt het niet fout doen. Iedereen is welkom. Doe mee en ontdek het plezier van samen mantra’s chanten!

Heb je nog vragen of twijfel je?
Stuur gerust een WhatsApp of een mail naar info@ekamyoga.nl.

Investering

€ 20 regulier
€ 15 voor Ekam maandabonnementhouders 

Datum

nog te bepalen

Workshop “gezichtsyoga”

docent Yacintha

Voor een jonger en meer ontspannen gezicht!

We gaan bewegingen maken en oefeningen doen om spanning in de nek en het gezicht los te laten.

Vaak spannen we de spieren in ons gezicht onbewust aan, denk maar aan de frons tussen je wenkbrauwen of de spiertjes rondom je ogen en je mond, of je kaken. Dit heeft niet alleen een negatief effect op rimpelvorming maar kan ook hoofdpijn en slaapproblemen veroorzaken.

Gezichtsyoga helpt om je bewust te worden van deze spierspanning en vervolgens los te laten. De spieren in je gezicht worden steviger en je gezicht wordt beter doorbloed. En het mooie is: je gaat er ook nog jonger van uitzien 😉.

Investering

€ 15 regulier
€ 11 voor Ekam maand abonnementhouders

Data

nog te bepalen

Workshop “een gezonde rug”

docent Natascha

Heb je vaak last van rug of nekpijn? Leer in deze workshop hoe je je rug gezond houdt. Jouw rug verdient liefdevolle zorg, kom en versterk de kern van jouw welzijn.

De ruggengraat speelt een cruciale rol bij bijna al onze bewegingen. Je zou kunnen zeggen dat de ruggengraat de spil is van ons lichaam.

Veel mensen hebben last van rugklachten zonder dat er een duidelijke oorzaak is. Veel voorkomende oorzaken zijn een slechte lichaamshouding, zwaar lichamelijk werk of juist te weinig bewegen en teveel zitten. Maar ook stress en spanning kan zorgen voor rugpijn: de spieren en het fascia raken verkrampt onder invloed van stress.

Een gezonde rug is een sterke rug en een soepele rug.

In deze twee uur durende workshop leer je meer over de anatomie van de rug, en gaan we oefeningen en houdingen doen die de rug zowel sterker als soepeler maken. Je krijgt tevens tips mee hoe je thuis je rug mobiel en sterk kunt houden. De workshop is voor iedereen toegankelijk, ook voor beginners en ook als je helemaal geen rugklachten hebt 😉.

Investering

€ 30 regulier
€ 22,50 voor Ekam maand abonnementhouders

Data

nog te bepalen

Introductiecursus Ashtanga Yoga

docent Natascha

Deze cursus bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten van een uur. Een aanrader als je verder wilt verdiepen in Ashtanga yoga! In deze cursus leer je meer over de achtergrond van Ashtanga yoga, maak je kennis met alle houdingen uit de primary serie, en leer je meer over de zonnegroeten, ujjayi ademhaling, de Bandha’s, drishti, Vinyasa’s en de opening en closing chant. Je krijgt persoonlijke feedback en aanwijzingen. De cursus is deels theorie en we gaan deels actief aan de slag. Je krijgt een cursusboekje en een cheat sheet (kaart met alle houdingen). 

Ashtanga is een intensieve en dynamische yogastijl waarbij je beweegt op je ademhaling, waardoor er een “flow” ontstaat. Ashtanga bestaat uit een vaste serie van opeenvolgende asana’s (houdingen) die dynamisch in elkaar overlopen. Er ontstaat warmte in het lichaam en je gaat flink zweten wat zorgt voor een goede bloedcirculatie en zuivering van het lichaam. Je energie gaat stromen en je ontwikkelt kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Tegelijkertijd leer je te concentreren en kun je kalmte ervaren in de beweging op je ademhaling.

Ashtanga yoga is voor iedereen, maar het helpt als je al een beetje ervaring met yoga hebt. Je kunt het rustig opbouwen met aandacht voor je eigen grenzen. Alle asana’s kunnen op verschillende niveaus worden uitgevoerd, van beginners tot gevorderden.

Investering

€ 80 regulier
€ 60 voor Ekam maand abonnementhouders

Data

nog te bepalen

Workshop “visionboard 2024”

docent Yacintha

Wil jij je dromen voor 2024 waarmaken? Doe dan mee aan deze workshop!

Een visionboard kan je helpen om je dromen en verlangens voor 2024 concreet te maken.

Dit doe je door het visueel te maken. We gaan lekker ouderwets knippen en plakken en gaan een collage maken van onze wensen. Zodoende zie je, wanneer je vision board af is, in één oogopslag waar je naartoe wilt gaan werken en dat gaat je helpen om je doelen te verwezenlijken.

We maken het visionboard op een frame zodat je hem makkelijk mee naar huis kunt nemen en daar een mooi plekje kunt geven. Wij zorgen voor alle materialen, en een kopje thee met wat lekkers. Mocht je toevallig nog oude tijdschrijften hebben dan is het wel fijn als je deze mee wilt nemen.

Kom zoals je bent en dan komt het goed!

Investering

€ 30 regulier
€ 22,50 voor Ekam maand abonnementhouders

Data

nog te bepalen

zondag 13.00 – 15.00

Neem contact op

Heb je een vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

10 + 15 =

Prins Hendriklaan 53
2264 ST Leidschendam

info@ekamyoga.nl

KvK: 77618866
BTW: NL002817511B20

stel hier je vraag