Workshops & specials

Je kunt bij Ekam Yoga ook inspirerende en leuke workshops en specials volgen!

Iedereen is van harte welkom, ook als je geen vaste Ekam yogi bent.

Voor Ekam maand abonnementhouders geldt dat zij 25% korting krijgen op het workshop tarief.

Yin Yoga Nidra “Herfst: tijd om los te laten”

docent Natascha

De herfst is overgang van de zomer naar de winter. Van een uitbundige en energieke periode gaan we naar een passievere stijl van leven. Een periode van loslaten en waarin we weer meer naar binnen keren. Een mooie tijd om oude emoties die zich hebben vastgezet in ons lichaam los te gaan laten. In deze sessie zullen we aandacht besteden aan wat deze overgangsperiode voor jou betekent. Gun jezelf deze ontspannende sessie.

Elke eerste vrijdag van de maand is er een Yin Yoga Nidra sessie. Een heerlijke ontspannende sessie aan het eind van de werkweek waarin we ruimte te maken om lekker relaxed het weekend in te gaan. We beginnen met een yin les en eindigen met yoga nidra. Deze workshop is gericht op ontspanning en voor iedereen toegankelijk, ook als je geen enkele ervaring hebt met yin yoga of yoga nidra.

Yin yoga is een hele rustige manier van bewegen en gericht op loslaten, zowel fysiek als mentaal. Het is de bedoeling dat je ontspant en je overgeeft aan de houdingen.  Yin yoga stimuleert de dieper gelegen bindweefsels en gewrichten, meridianen en organen. De houdingen worden langere tijd, enkele minuten, vastgehouden. Zo heb je alle tijd om je grenzen te verkennen en jezelf open te stellen.

Yoga nidra betekent slaap van de yogi’s. Een diepe slaap waarbij je volledig bij bewustzijn blijft, waar alles leeg is, voorbij lichaam, adem, gedachten, emoties en beelden. Voorbij alle bewegingen van je geest, om te rusten in de stilte. Je hoeft bij yoga nidra helemaal niets te doen, alleen maar lekker en volledig ontspannen te liggen en te luisteren. Heel fijn en ontspannend om te ondergaan.

Wat neem je mee?

Eventueel je eigen mat, warme kleding in laagjes (je ligt veel stil op de mat), iets om over je ogen te leggen (bijvoorbeeld oogkussentjes of klein handdoekje), lekkere sokken, en een grote (hand)doek om onze props te kunnen gebruiken.

Prijs

€ 20 regulier
€ 15 voor Ekam abonnementhouders

Data

Vrijdag 1 oktober 2021
19.00 – 21.00

De volgende Yin Yoga Nidra sessies vinden plaats op:

 • Vrijdag 5 november 2021
  19.00 – 21.00
 • Vrijdag 3 december 2021
  19.00 – 21.00
 • Vrijdag 7 januari 2022
  19.00 – 21.00
 • Vrijdag 4 februari 2022
  19.00 – 21.00
 • Vrijdag 4 maart 2022
  19.00 – 21.00
 • Vrijdag 1 april 2022
  19.00 – 21.00

 

Introductiecursus Ashtanga Yoga

docent Natascha

Deze cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur. Een aanrader als je verder wilt verdiepen in Ashtanga yoga! In deze cursus leer je meer over de achtergrond van Ashtanga yoga, maak je kennis met alle houdingen uit de primary serie, en leer je meer over de zonnegroeten, ujjayi ademhaling, de Bandha’s, drishti, Vinyasa’s en de opening en closing chant.
De cursus is deels theorie en we gaan deels actief aan de slag.

Ashtanga is een intensieve en dynamische yogastijl waarbij je beweegt op je ademhaling, waardoor er een “flow” ontstaat. Ashtanga bestaat uit een vaste serie van opeenvolgende asana’s (houdingen) die dynamisch in elkaar overlopen. Er ontstaat warmte in het lichaam en je gaat flink zweten wat zorgt voor een goede bloedcirculatie en zuivering van het lichaam. Je energie gaat stromen en je ontwikkelt kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Tegelijkertijd leer je te concentreren en kun je kalmte ervaren in de beweging op je ademhaling.

Ashtanga yoga is voor iedereen, maar het helpt als je al een beetje ervaring met yoga hebt. Je kunt het rustig opbouwen met aandacht voor je eigen grenzen. Alle asana’s kunnen op verschillende niveaus worden uitgevoerd, van beginners tot gevorderden.

Prijs

€ 100 regulier
€ 75 voor Ekam maand abonnementhouders

Data

Steeds op een zondagmiddag van 12.00 tot 13.30. De eerste bijeenkomst is zondag 3 oktober 2021 en dan nog vier keer op de daaropvolgende zondagen (10, 17, 24 en 31 okt) 

Neem contact op

Heb je een vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

10 + 11 =

Als je iets aan ons kwijt wilt dan kun je het beste mailen, telefonisch zijn wij minder goed bereikbaar omdat we vaak aan het lesgeven zijn.

Prins Hendriklaan 53
2264 ST Leidschendam

info@ekamyoga.nl

KvK: 77618866
BTW: NL002817511B20

Chat openen
stel hier je vraag