Workshops & specials

Je kunt bij Ekam Yoga ook inspirerende en mooie workshops en specials volgen!

Iedereen is van harte welkom, ook als je geen vaste Ekam yogi bent.

Voor Ekam maand abonnementhouders geldt dat zij 25% korting krijgen op het workshop tarief.

Ontdek je chakra’s

door Yacintha

Leer alles over jouw chakra’s. Chakra is Sanskriet en betekent letterlijk wiel. Je zou een chakra kunnen zien als een energiecentrum in je lichaam, letterlijk een wiel van energie. Deze workshop is deels theorie en deels praktijk, met houdingen die door iedereen uit te voeren zijn. Dus schrijf je in en doe mee!

vrijdag 26 mei
19.00 – 20.30

Klankschalen ligconcert

door Natascha

Laat je meevoeren door de verschillende klanken naar een diepe ontspanning. Je hoeft even helemaal niets te doen, alleen maar heerlijk te liggen en de klanken en trillingen in je op te nemen. Heel ontspannend en helend!

vrijdag 12 mei
19.00 – 20.00

Mantra’s chanten

door Natascha

Mantra’s hebben een helende werking.
En je hoeft helemaal niet te kunnen zingen! Voel je volledig vrij om geluid te maken, je kunt het niet fout doen. Iedereen is welkom. Doe mee en ontdek het plezier van samen mantra’s chanten!

vrijdag 21 april
19.00 – 20.30

Yin Yoga Nidra

door Natascha

Adem in, adem uit, en laat los. Een heerlijke ontspannende sessie! We beginnen met een yin les en eindigen met yoga nidra. Deze workshop is gericht op ontspanning en voor iedereen toegankelijk, ook als je geen enkele ervaring hebt met yin yoga of yoga nidra.

vrijdag 5 mei
19.00 – 21.00

Yin Yoga Nidra

docent Natascha

Adem in, adem uit, en laat los. We hebben allemaal in meer of minder mate last van stress. Een beetje stress is ook helemaal niet erg, het geeft ons focus en maakt ons alert. Langdurige stress is echter zeer ongezond. Deze sessie is gericht op pure ontspanning en het loslaten van stress. Na afloop zul je je een stuk beter en rustiger voelen.

Elke eerste vrijdagavond van de maand (muv november) is er een Yin Yoga Nidra sessie. Een heerlijke ontspannende sessie aan het eind van de werkweek waarin we ruimte te maken om lekker relaxed het weekend in te gaan. We beginnen met een yin les en eindigen met yoga nidra. Deze workshop is gericht op ontspanning en voor iedereen toegankelijk, ook als je geen enkele ervaring hebt met yin yoga of yoga nidra.

Yin yoga is een hele rustige manier van bewegen en gericht op loslaten, zowel fysiek als mentaal. Het is de bedoeling dat je ontspant en je overgeeft aan de houdingen.  Yin yoga stimuleert de dieper gelegen bindweefsels en gewrichten, meridianen en organen. De houdingen worden langere tijd, enkele minuten, vastgehouden. Zo heb je alle tijd om je grenzen te verkennen en jezelf open te stellen.

Yoga nidra betekent slaap van de yogi’s. Een diepe slaap waarbij je volledig bij bewustzijn blijft, waar alles leeg is, voorbij lichaam, adem, gedachten, emoties en beelden. Voorbij alle bewegingen van je geest, om te rusten in de stilte. Je hoeft bij yoga nidra helemaal niets te doen, alleen maar lekker en volledig ontspannen te liggen en te luisteren. Heel fijn en ontspannend om te ondergaan.

Wat neem je mee?

Eventueel je eigen mat, warme kleding in laagjes (je ligt veel stil op de mat), iets om over je ogen te leggen (bijvoorbeeld oogkussentjes of klein handdoekje), lekkere sokken, en een grote (hand)doek om onze props te kunnen gebruiken.

Investering

€ 20 regulier
€ 15 voor Ekam abonnementhouders

Data

vrijdag 5 mei 2023
19.00-21.00

De volgende Yin Yoga Nidra sessies vinden plaats op:

  • Vrijdag 2 juni 2023
    19.00 – 21.00
  • Vrijdag 7 juli 2023
    19.00 – 21.00

 

Klankschalen ligconcert

docent Natascha

Klankschalen hebben een helende werking wordt gezegd. Een mens bestaat voor 60% a 70% uit water, en water kan de trilling van de klankschaal heel goed geleiden in het lichaam. Je zou kunnen zeggen dat een klankschaal ordenend en harmoniserend werkt, blokkades oplost en als het ware weg trilt. Of je dit nu gelooft of niet: het is sowieso ontspannend, en ontspanning is altijd goed voor een mens zowel voor je lichaam als geest.

We werken in deze klankschalensessie niet alleen met klankschalen maar maken ook gebruik van andere klankinstrumenten, zodat je veel verschillende geluiden kunt ervaren. Laat je meevoeren door de verschillende klanken naar een diepe ontspanning. Je hoeft even helemaal niets te doen, alleen maar heerlijk te liggen en de klanken en trillingen in je op te nemen. Heel ontspannend en helend!

Investering

€ 15 regulier
€ 11 voor Ekam abonnementhouders

Datum

vrijdag 12 mei 19.00 – 20.00
vrijdag 30 juni 19.00 – 20.00

Yoga therapie

Docent Yacintha

Een mini groepstraining in drie sessies. Heb je last van een burn-out of voel je je overspannen? Heb je iets op te ruimen of los te laten? Heb je iets dat een plekje verdient maar waarvan je niet weet hoe je dat doet?

Met yoga therapie ga je zelf aan de slag met behulp van oefeningen en meditaties gebaseerd op de yogafilosofie. Je kunt dit toepassen op alles waar je mee rondloopt en wat je in de weg zit. Je kunt hierbij denken aan ziekte, verdriet, verlies van een dierbare of ongeboren kind, scheiding, of burn-out en long covid. Maar ook angst en paniek kun je hiermee te lijf gaan.

Je leert om in het nu te zijn en je bewust te worden van wat er in en buiten jou om speelt, en dat dat niet meer is dan een ervaring en niets zegt over wie jij bent. Je leert de verschillende soorten energieën herkennen, en hoe je deze weer in balans brengt.

We gaan in drie sessies van anderhalf uur aan de slag met meditatieve oefeningen en yoga. Je hoeft niets te delen met de groep als je dat niet wilt. Ieder doet het voor zichzelf.

Wat ga je krijgen?
• Drie wekelijkse yoga therapie sessies in kleine groepen van maximaal twaalf deelnemers, steeds op een zondag van 13.00 – 14.30. De eerste bijeenkomst is zondag 12 maart.
• Handig werkboekje met oefeningen
• Bonus: Links naar geschikte meditaties
• Meer rust in je hoofd en een hogere kwaliteit van leven

De investering voor deze training bedraagt € 80,00

Heb je nog vragen of twijfel je?
Stuur gerust een WhatsApp of een mail naar info@ekamyoga.nl.

 

Investering

€ 80

Data

zondag 12, 19 en 26 maart 2023

13.00 – 14.30

 

Chakra workshop

Docent Yacintha

Leer alles over jouw chakra’s. Misschien heb je in jouw yogales weleens horen praten over chakra’s, maar heb je geen idee waar dit eigenlijk over gaat…….Wat zijn chakra’s in hemelsnaam? Chakra is Sanskriet en betekent letterlijk wiel. Je zou een chakra kunnen zien als een energiecentrum in je lichaam, letterlijk een wiel van energie.

Er zijn zeven chakra’s, elk met hun eigen kenmerken. Chakra’s kunnen uit balans of verstoord zijn, waardoor je fysiek of mentaal niet optimaal functioneert. Je leert in deze workshop meer over elke chakra en hoe je deze weer in balans kunt brengen met voeding, ademhalingsoefeningen en yogahoudingen. Een interactieve workshop, deels theorie en deels praktijk, met houdingen die door iedereen uit te voeren zijn.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk die meer wil weten over chakra’s, je hoeft geen enkele yoga ervaring te hebben. Dus schrijf je in en doe mee! Doe lekker zittende kleren aan waarin je ook goed kunt bewegen, en neem misschien een pen en schriftje mee.

Heb je nog vragen of twijfel je?
Stuur gerust een WhatsApp of een mail naar info@ekamyoga.nl.

 

Investering

€ 20 regulier
€ 15 voor Ekam abonnementhouders

 

Data

vrijdag 26 mei 19.00 – 20.30

 

“Keep calm and let go” middag

Docent Natascha 

Een heerlijke verwenmiddag voor jezelf waarin je gaat loslaten wat je niet meer nodig hebt en ruimte maakt om volledig te ontspannen.

Wat kun je verwachten?
We beginnen met een actieve meditatie. Osho Kundalini Meditatie is een actieve vorm van meditatie, waarbij je je lichaam laat schudden en dansen, en daarna stil laat worden. Je schudt en danst letterlijk alle onrust en spanning van je af, en je laadt jezelf op met nieuwe levensenergie. Na een kleine pauze gaan we verder met een ontspannende en zachte Yin les die wordt begeleid met klankschalen. We sluiten de middag af met een yoga nidra, de slaap van de yogi’s. Een diepe en volledige ontspanning waarbij je volledig bij bewustzijn blijft. Je hoeft bij yoga nidra helemaal niets te doen, alleen maar lekker te liggen en te luisteren. Gun jezelf deze heerlijke ontspannende middag!

Hoe ziet de middag eruit?
13.00 Osho Kundalini meditatie
14.00 Koffie/thee/sapje
14.30 Yin met klankschalen
15.45 yoga nidra
16.30 Thee met wat lekkers en ervaringen uitwisselen, afronding
17.00 klaar

Heb je nog vragen of twijfel je?
Stuur gerust een WhatsApp of een mail naar info@ekamyoga.nl.

 

Investering

€ 50 regulier
€ 37,50 voor Ekam maandabonnementhouders

 

Datum

najaar 2023

 

Mantra’s chanten

door Natascha 

Ontdek het plezier van chanten! Mantra’s zijn korte teksten, vaak in het sanskriet, die een helende werking hebben. Alles in en om jou heen is opgebouwd uit energie, en energie bestaat uit trillingen: dat geldt dus ook voor klanken. Wanneer jij, met jouw stem en behulp van een mantra een klank maakt, zet je een bepaalde trilling in jouw lichaam in beweging. Het herhalen van mantra’s wordt chanten genoemd; het zingen of ritmisch uitspreken van mantra’s.

In deze workshop gaan we samen mantra’s chanten. Je krijgt de tekst van de mantra’s uitgereikt, en je krijgt uitleg over wat elke mantra betekent. Je kunt mantra’s ook heel goed in je eentje chanten, of in gedachten chanten, maar het kan extra stimulerend werken om het samen in een groep te doen, en het is leuk bovendien! Samen mantra’s zingen draagt bij aan de verbondenheid en een gevoel van community.

Doen wat goed voelt en energie laten stromen: dat is waar het in de kern van heling en verbinding om gaat. En je hoeft helemaal niet te kunnen zingen! Voel je volledig vrij om geluid te maken, je kunt het niet fout doen. Iedereen is welkom. Doe mee en ontdek het plezier van samen mantra’s chanten!

Heb je nog vragen of twijfel je?
Stuur gerust een WhatsApp of een mail naar info@ekamyoga.nl.

 

Investering

€ 20 regulier
€ 15 voor Ekam maandabonnementhouders

 

Datum

vrijdag 21 april 19.00 – 20.30

 

Workshop “een gezonde rug”

docent Natascha

Heb je vaak last van rug of nekpijn? Leer in deze workshop hoe je je rug gezond houdt.

De ruggengraat speelt een cruciale rol bij bijna al onze bewegingen. Je zou kunnen zeggen dat de ruggengraat de spil is van ons lichaam. Veel mensen hebben last van rugklachten zonder dat er een duidelijke oorzaak is. Veel voorkomende oorzaken zijn een slechte lichaamshouding, zwaar lichamelijk werk of juist te weinig bewegen en teveel zitten. Maar ook stress en spanning kan zorgen voor rugpijn: de spieren en het fascia raken verkrampt onder invloed van stress.

Een gezonde rug is een sterke rug en een soepele rug. In deze twee uur durende workshop leer je meer over de anatomie van de rug, en gaan we oefeningen en houdingen doen die de rug zowel sterker als soepeler maken. Je krijgt tevens tips mee hoe je thuis je rug mobiel en sterk kunt houden. De workshop is voor iedereen toegankelijk, ook voor beginners en ook als je helemaal geen rugklachten hebt 😉.

Investering

€ 30 regulier
€ 22,50 voor Ekam maand abonnementhouders

Data

najaar 2023

Workshop “gezichtsyoga”

docent Yacintha

Voor een jonger en meer ontspannen gezicht!

We gaan bewegingen maken en oefeningen doen om spanning in de nek en het gezicht los te laten. Vaak spannen we de spieren in ons gezicht onbewust aan, denk maar aan de frons tussen je wenkbrauwen of de spiertjes rondom je ogen en je mond, of je kaken. Dit heeft niet alleen een negatief effect op rimpelvorming maar kan ook hoofdpijn en slaapproblemen veroorzaken. Gezichtsyoga helpt om je bewust te worden van deze spierspanning en vervolgens los te laten. De spieren in je gezicht worden steviger en je gezicht wordt beter doorbloed. En het mooie is: je gaat er ook nog jonger van uitzien 😉.

Investering

€ 15 regulier
€ 11 voor Ekam maand abonnementhouders

Data

najaar 2023

Basiscursus yoga

docent Natascha

Is yoga nieuw voor je en wil je graag meer weten? Of doe je al wat langer yoga maar wil je graag wat verder verdiepen? Dan is deze cursus voor jou! In vier lessen van een uur leer je alle basis principes van yoga. Doe mee en zet de eerste stappen op jouw yoga pad.

Je leert over de geschiedenis en filosofie van yoga. Je leert meer over de verschillende vormen van yoga die er zijn en welke vorm het beste bij jou past. Je maakt kennis met ademhalingstechnieken en meditatie. Je krijgt uitleg over hoe je props (hulpmiddelen) het beste kunt gebruiken en hoe je voor je mat zorgt. Natuurlijk leer je ook de zonnegroeten en de basisvaardigheden van de belangrijkste en meest voorkomende yogahoudingen, zoals downward dog en childpose. We werken in kleine groepen dus er is ook alle ruimte voor individuele begeleiding en om al je vragen te stellen. De cursus is deels theorie en deels gaan we actief aan de slag.

Na afloop van deze cursus stap je goed voorbereid en vol zelfvertrouwen je eerste yogaklas binnen!

Investering

€ 60

Data

nog te bepalen; voorjaar 2023

Minicursus meditatie en ademen

Ben je nieuwsgierig naar de kracht van de adem? 

Deze cursus is geschikt voor jou als:
– je je ademhaling wilt verbeteren
– je immuunsysteem een boost wilt geven
– Pranayama technieken wilt beoefenen en begrijpen

Balanceer de adem en vind zo rust en stabiliteit.

Deze cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van anderhalf uur. Tijdens deze cursus leer je naar binnen keren door middel van mediteren en ademen. Je leert de basisprincipes van meditatie en hoe je deze zelf kunt toepassen in je dagelijkse leven. Ook leer je verschillende ademoefeningen en krijg je inzicht in de werking ervan.

Heb je nog vragen of twijfel je?
Stuur gerust een WhatsApp of een mail naar info@ekamyoga.nl.

 

Investering

€ 60

Data

nog te bepalen: voorjaar 2023

 

Introductiecursus Ashtanga Yoga

docent Natascha

Deze cursus bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten van een uur. Een aanrader als je verder wilt verdiepen in Ashtanga yoga! In deze cursus leer je meer over de achtergrond van Ashtanga yoga, maak je kennis met alle houdingen uit de primary serie, en leer je meer over de zonnegroeten, ujjayi ademhaling, de Bandha’s, drishti, Vinyasa’s en de opening en closing chant. Je krijgt persoonlijke feedback en aanwijzingen.
De cursus is deels theorie en we gaan deels actief aan de slag. Je krijgt een cursusboekje en een cheat sheet (kaart met alle houdingen). 

Ashtanga is een intensieve en dynamische yogastijl waarbij je beweegt op je ademhaling, waardoor er een “flow” ontstaat. Ashtanga bestaat uit een vaste serie van opeenvolgende asana’s (houdingen) die dynamisch in elkaar overlopen. Er ontstaat warmte in het lichaam en je gaat flink zweten wat zorgt voor een goede bloedcirculatie en zuivering van het lichaam. Je energie gaat stromen en je ontwikkelt kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Tegelijkertijd leer je te concentreren en kun je kalmte ervaren in de beweging op je ademhaling.

Ashtanga yoga is voor iedereen, maar het helpt als je al een beetje ervaring met yoga hebt. Je kunt het rustig opbouwen met aandacht voor je eigen grenzen. Alle asana’s kunnen op verschillende niveaus worden uitgevoerd, van beginners tot gevorderden.

Investering

€ 80 regulier
€ 60 voor Ekam maand abonnementhouders

Data

nog te bepalen

Mindfulness training

~ ontdek jezelf in het nu ~

Haal meer uit het leven en leer om intenser en bewuster te genieten

Wat betekent mindfulness eigenlijk?
Het betekent simpelweg: volledig bewust en aanwezig zijn in de huidige ervaring. Je zou het woord ‘mindfulness’ kunnen vertalen in ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’.

Voor wie is deze Mindfulness Training?
Deze training is voor iedereen, je hebt geen enkele meditatie of yoga ervaring nodig. Mindfulness werkt goed wanneer je fysieke en mentale stress ervaart. Het werkt ook goed wanneer je meer plezier en rust wilt ervaren in jouw leven, momenten wilt vinden van bewust genieten, rust en stilte.

Wat leer je tijdens deze Mindfulness Training?
In deze waardevolle training leer je hoe je op je eigen manier een betere balans kunt vinden. Met behulp van Mindfulness technieken ontdek je welke factoren je een prettig gevoel van persoonlijk evenwicht geven. Je krijgt inzicht in jouw eigen stress factoren en leert je energiebronnen effectiever te benutten.

Wie geeft deze Mindfulness Training?
De training wordt gegeven door Shirley Bleijenberg, een ervaren yoga en mindfulness docente en eigenaresse van Yogima Yoga & Mindfulness. De lessen van Shirley kenmerken zich door de veilige setting die zij weet te creëren met respect en aandacht voor eenieder. Haar motto: “laat je kracht vanuit zachtheid ontstaan.”

Wat ga je krijgen?
• Acht wekelijkse lessen in kleine groepen van maximaal acht deelnemers, steeds op een vrijdagmiddag 14.00 – 16.00. De eerste bijeenkomst is vrijdag 4 maart 2022. Na vijf lessen is er een pauze van twee weken.
• Lesmateriaal om thuis te kunnen oefenen
• Bonus: Meditatie video’s
• Meer rust in je hoofd en een hogere kwaliteit van leven
De investering voor deze training bedraagt € 365,00

Heb je vragen of twijfel je?
Stuur gerust een WhatsApp of een mail naar info@ekamyoga.nl.

 

Investering

€ 365

Data

nog te bepalen

 

Workshop “visionboard 2024”

docent Yacintha

Wil jij je dromen voor 2023 waarmaken? Doe dan mee aan deze workshop!

Een visionboard kan je helpen om je dromen en verlangens voor 2024 concreet te maken. Dit doe je door het visueel te maken. We gaan lekker ouderwets knippen en plakken en gaan een collage maken van onze wensen. Zodoende zie je, wanneer je vision board af is, in één oogopslag waar je naartoe wilt gaan werken en dat gaat je helpen om je doelen te verwezenlijken. We maken het visionboard op een frame zodat je hem makkelijk mee naar huis kunt nemen en daar een mooi plekje kunt geven. Wij zorgen voor alle materialen, en een kopje thee met wat lekkers. Mocht je toevallig nog oude tijdschrijften hebben dan is het wel fijn als je deze mee wilt nemen. Kom zoals je bent en dan komt het goed!

Investering

€ 25 regulier
€ 18,50 voor Ekam maand abonnementhouders

Data

nog te bepalen: januari 2024

Neem contact op

Heb je een vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

5 + 14 =

Als je iets aan ons kwijt wilt dan kun je het beste mailen, telefonisch zijn wij minder goed bereikbaar omdat we vaak aan het lesgeven zijn.

Prins Hendriklaan 53
2264 ST Leidschendam

info@ekamyoga.nl

KvK: 77618866
BTW: NL002817511B20

stel hier je vraag