Workshops & specials

Je kunt bij Ekam Yoga ook inspirerende en mooie workshops en specials volgen!

Iedereen is van harte welkom, ook als je geen vaste Ekam yogi bent.

Voor Ekam maand abonnementhouders geldt dat zij 25% korting krijgen op het workshop tarief.

Yin Yoga Nidra

docent Natascha

We beginnen met een yin les en eindigen met yoga nidra. Deze sessie is gericht op ontspanning en voor iedereen toegankelijk, ook als je geen enkele ervaring hebt met yin yoga of yoga nidra.

Vrijdag 5 aug
19.00 – 21.00

Introcursus yoga voor beginners

docent Natascha

Is yoga nieuw voor je en wil je graag meer weten? Of doe je al wat langer yoga maar wil je graag wat verder verdiepen? Dan is deze cursus voor jou!

Donderdag 8, 15, 22 en 29 sept
17.00 – 18.00

KLankschalen ligconcert

docent Natascha

Laat je meevoeren door de verschillende klanken naar een diepe ontspanning. Je hoeft even helemaal niets te doen, alleen maar heerlijk te liggen en de klanken en trillingen in je op te nemen. Heel ontspannend en helend!

Vrijdag 19 aug 
19.00 – 20.00

Yin Yoga Nidra

docent Natascha

We vieren de zomer! Deze sessie staat in het teken van de zomer en het vuurelement. Het element van liefde, warmte en vreugde. Een heerlijke middag voor jezelf waarin je je accu weer oplaadt en de zomerenergie laat stromen.

Elke eerste vrijdagavond van de maand is er een Yin Yoga Nidra sessie. Een heerlijke ontspannende sessie aan het eind van de werkweek waarin we ruimte te maken om lekker relaxed het weekend in te gaan. We beginnen met een yin les en eindigen met yoga nidra. Deze workshop is gericht op ontspanning en voor iedereen toegankelijk, ook als je geen enkele ervaring hebt met yin yoga of yoga nidra.

Yin yoga is een hele rustige manier van bewegen en gericht op loslaten, zowel fysiek als mentaal. Het is de bedoeling dat je ontspant en je overgeeft aan de houdingen.  Yin yoga stimuleert de dieper gelegen bindweefsels en gewrichten, meridianen en organen. De houdingen worden langere tijd, enkele minuten, vastgehouden. Zo heb je alle tijd om je grenzen te verkennen en jezelf open te stellen.

Yoga nidra betekent slaap van de yogi’s. Een diepe slaap waarbij je volledig bij bewustzijn blijft, waar alles leeg is, voorbij lichaam, adem, gedachten, emoties en beelden. Voorbij alle bewegingen van je geest, om te rusten in de stilte. Je hoeft bij yoga nidra helemaal niets te doen, alleen maar lekker en volledig ontspannen te liggen en te luisteren. Heel fijn en ontspannend om te ondergaan.

Wat neem je mee?

Eventueel je eigen mat, warme kleding in laagjes (je ligt veel stil op de mat), iets om over je ogen te leggen (bijvoorbeeld oogkussentjes of klein handdoekje), lekkere sokken, en een grote (hand)doek om onze props te kunnen gebruiken.

Investering

€ 20 regulier
€ 15 voor Ekam abonnementhouders

Data

vrijdag 5 aug 2022
19.00-21.00

De volgende Yin Yoga Nidra sessies vinden plaats op:

 • Vrijdag 2 sept 2022
  19.00 – 21.00
 • Vrijdag 7 okt 2022
  19.00 – 21.00
 • Vrijdag 4 nov 2022
  19.00 – 21.00
 • Vrijdag 2 dec 2022
  19.00 – 21.00

 

Klankschalen ligconcert

docent Natascha

Klankschalen hebben een helende werking wordt gezegd. Een mens bestaat voor 60% a 70% uit water, en water kan de trilling van de klankschaal heel goed geleiden in het lichaam. Je zou kunnen zeggen dat een klankschaal ordenend en harmoniserend werkt, blokkades oplost en als het ware weg trilt. Of je dit nu gelooft of niet: het is sowieso ontspannend, en ontspanning is altijd goed voor een mens zowel voor je lichaam als geest.

We werken in deze klankschalensessie niet alleen met klankschalen maar maken ook gebruik van andere klankinstrumenten, zodat je veel verschillende geluiden kunt ervaren. Laat je meevoeren door de verschillende klanken naar een diepe ontspanning. Je hoeft even helemaal niets te doen, alleen maar heerlijk te liggen en de klanken en trillingen in je op te nemen. Heel ontspannend en helend!

Investering

€ 15 regulier
€ 11 voor Ekam abonnementhouders

Datum

vrijdag 19 aug 19.00 – 20.00

Introductiecursus yoga voor beginners

docent Natascha

Is yoga nieuw voor je en wil je graag meer weten? Of doe je al wat langer yoga maar wil je graag wat verder verdiepen? Dan is deze cursus voor jou! In vier lessen van een uur leer je alle basis principes van yoga. Doe mee en zet de eerste stappen op jouw yoga pad.

Je leert over de geschiedenis en filosofie van yoga. Je leert meer over de verschillende vormen van yoga die er zijn en welke vorm het beste bij jou past. Je maakt kennis met ademhalingstechnieken en meditatie. Je krijgt uitleg over hoe je props (hulpmiddelen) het beste kunt gebruiken en hoe je voor je mat zorgt. Natuurlijk leer je ook de zonnegroeten en de basisvaardigheden van de belangrijkste en meest voorkomende yogahoudingen, zoals downward dog en childpose. We werken in kleine groepen dus er is ook alle ruimte voor individuele begeleiding en om al je vragen te stellen. De cursus is deels theorie en deels gaan we actief aan de slag.

Na afloop van deze cursus stap je goed voorbereid en vol zelfvertrouwen je eerste yogaklas binnen!

Investering

€ 60

Data

Donderdag 8, 15, 22 en 29 sept
17.00 – 18.00

Yoga coaching

Een mini groepstraining in vier sessies

Heb je last van een burn-out of voel je je overspannen? Heb je iets op te ruimen of los te laten? Heb je iets dat een plekje verdient maar waarvan je niet weet hoe je dat doet?

Met yoga coaching ga je zelf aan de slag met behulp van oefeningen en meditaties gebaseerd op de yogafilosofie. Je kunt dit toepassen op alles waar je mee rondloopt en wat je in de weg zit. Je kunt hierbij denken aan ziekte, verdriet, verlies van een dierbare of ongeboren kind, scheiding, of burn-out en long covid. Maar ook angst en paniek kun je hiermee te lijf gaan.

Je leert om in het nu te zijn en je bewust te worden van wat er in en buiten jou om speelt, en dat dat niet meer is dan een ervaring en niets zegt over wie jij bent. Je leert de verschillende soorten energieën herkennen, en hoe je deze weer in balans brengt.

We gaan in vier sessies van anderhalf uur aan de slag met meditatieve oefeningen en yoga. Je hoeft niets te delen met de groep als je dat niet wilt. Ieder doet het voor zichzelf.

Wat ga je krijgen?
• Vier wekelijkse yoga coaching sessies in kleine groepen van maximaal acht deelnemers, steeds op een vrijdag van 16.00 – 17.30. De eerste bijeenkomst is vrijdag 3 juni.
• Handig werkboekje met oefeningen
• Bonus: Links naar geschikte meditaties
• Meer rust in je hoofd en een hogere kwaliteit van leven

De investering voor deze training bedraagt € 80,00

Heb je nog vragen of twijfel je?
Stuur gerust een WhatsApp of een mail naar info@ekamyoga.nl.

 

Investering

€ 80

Data

nog te bepalen

 

“Laad jezelf op” middag

Een heerlijke minivakantie voor alle thuisblijvers!

We vieren de zomer! Deze middag staat in het teken van de zomer en het vuurelement. Het element van liefde, warmte en vreugde. Een heerlijke middag voor jezelf waarin je je accu weer oplaadt en de zomerenergie laat stromen.

Wat kun je verwachten?
We beginnen met een actieve meditatie. Osho Kundalini Meditatie is een actieve vorm van meditatie, waarbij je je lichaam laat schudden en dansen, en daarna stil laat worden. Deze meditatie helpt je om blokkades te doorbreken en je levensenergie weer te laten stromen. Je schudt en danst letterlijk alle onrust en spanning van je af, en je laadt jezelf op met nieuwe levensenergie. Na een kleine pauze gaan we verder met een ontspannende Yin les waarin we ons hart openen, waarin we ons vermogen om liefde, warmte en vreugde te kunnen voelen en te delen met anderen laten groeien. We sluiten de middag af met een yoga nidra, de slaap van de yogi’s. Een diepe en volledige ontspanning waarbij je volledig bij bewustzijn blijft. Voorbij alle bewegingen van je geest, om te rusten in de stilte. Je hoeft bij yoga nidra helemaal niets te doen, alleen maar lekker te liggen en te luisteren. Gun jezelf deze heerlijke middag, laat je innerlijke vuurtje branden en de liefde stromen!

Hoe ziet de middag eruit?
13.00 Osho Kundalini meditatie
14.00 Koffie/thee/sapje
14.30 Yin met klankschalen
15.45 yoga nidra
16.30 Thee met wat lekkers en ervaringen uitwisselen, afronding
17.00 klaar

Heb je nog vragen of twijfel je?
Stuur gerust een WhatsApp of een mail naar info@ekamyoga.nl.

 

Investering

€ 50 regulier
€ 37,50 voor Ekam maandabonnementhouders

 

Datum

Nog te bepalen

 

Mindfulness training

~ ontdek jezelf in het nu ~

Haal meer uit het leven en leer om intenser en bewuster te genieten

Wat betekent mindfulness eigenlijk?
Het betekent simpelweg: volledig bewust en aanwezig zijn in de huidige ervaring. Je zou het woord ‘mindfulness’ kunnen vertalen in ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’.

Voor wie is deze Mindfulness Training?
Deze training is voor iedereen, je hebt geen enkele meditatie of yoga ervaring nodig. Mindfulness werkt goed wanneer je fysieke en mentale stress ervaart. Het werkt ook goed wanneer je meer plezier en rust wilt ervaren in jouw leven, momenten wilt vinden van bewust genieten, rust en stilte.

Wat leer je tijdens deze Mindfulness Training?
In deze waardevolle training leer je hoe je op je eigen manier een betere balans kunt vinden. Met behulp van Mindfulness technieken ontdek je welke factoren je een prettig gevoel van persoonlijk evenwicht geven. Je krijgt inzicht in jouw eigen stress factoren en leert je energiebronnen effectiever te benutten.

Wie geeft deze Mindfulness Training?
De training wordt gegeven door Shirley Bleijenberg, een ervaren yoga en mindfulness docente en eigenaresse van Yogima Yoga & Mindfulness. De lessen van Shirley kenmerken zich door de veilige setting die zij weet te creëren met respect en aandacht voor eenieder. Haar motto: “laat je kracht vanuit zachtheid ontstaan.”

Wat ga je krijgen?
• Acht wekelijkse lessen in kleine groepen van maximaal acht deelnemers, steeds op een vrijdagmiddag 14.00 – 16.00. De eerste bijeenkomst is vrijdag 4 maart 2022. Na vijf lessen is er een pauze van twee weken.
• Lesmateriaal om thuis te kunnen oefenen
• Bonus: Meditatie video’s
• Meer rust in je hoofd en een hogere kwaliteit van leven
De investering voor deze training bedraagt € 365,00

Heb je vragen of twijfel je?
Stuur gerust een WhatsApp of een mail naar info@ekamyoga.nl.

 

Investering

€ 365

Data

nog te bepalen

 

Introductiecursus Ashtanga Yoga

docent Natascha

Deze cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur. Een aanrader als je verder wilt verdiepen in Ashtanga yoga! In deze cursus leer je meer over de achtergrond van Ashtanga yoga, maak je kennis met alle houdingen uit de primary serie, en leer je meer over de zonnegroeten, ujjayi ademhaling, de Bandha’s, drishti, Vinyasa’s en de opening en closing chant.
De cursus is deels theorie en we gaan deels actief aan de slag. Je krijgt een cursusboekje en een cheat sheet (kaart met alle houdingen). 

Ashtanga is een intensieve en dynamische yogastijl waarbij je beweegt op je ademhaling, waardoor er een “flow” ontstaat. Ashtanga bestaat uit een vaste serie van opeenvolgende asana’s (houdingen) die dynamisch in elkaar overlopen. Er ontstaat warmte in het lichaam en je gaat flink zweten wat zorgt voor een goede bloedcirculatie en zuivering van het lichaam. Je energie gaat stromen en je ontwikkelt kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Tegelijkertijd leer je te concentreren en kun je kalmte ervaren in de beweging op je ademhaling.

Ashtanga yoga is voor iedereen, maar het helpt als je al een beetje ervaring met yoga hebt. Je kunt het rustig opbouwen met aandacht voor je eigen grenzen. Alle asana’s kunnen op verschillende niveaus worden uitgevoerd, van beginners tot gevorderden.

Investering

€ 100 regulier
€ 75 voor Ekam maand abonnementhouders

Data

nog te bepalen

Neem contact op

Heb je een vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

15 + 7 =

Als je iets aan ons kwijt wilt dan kun je het beste mailen, telefonisch zijn wij minder goed bereikbaar omdat we vaak aan het lesgeven zijn.

Prins Hendriklaan 53
2264 ST Leidschendam

info@ekamyoga.nl

KvK: 77618866
BTW: NL002817511B20

stel hier je vraag