Workshops & specials

Je kunt bij Ekam Yoga ook inspirerende en leuke workshops en specials volgen!

Iedereen is van harte welkom, ook als je geen vaste Ekam yogi bent.

Voor Ekam maand abonnementhouders geldt dat zij 25% korting krijgen op het workshop tarief.

Yin Yoga Nidra “beat the winterblues”

docent Natascha

We zitten nog steeds in de donkere maanden. Er is minder licht, en het is koud. Daardoor kun je minder energie hebben en misschien wat prikkelbaarder zijn of wat somber. Door ruimte in het lichaam te maken kan de energie weer gaan stromen. De yin houdingen die we doen helpen om de winterblues te verminderen, en verwarmen je lichaam.

Elke eerste vrijdagavond van de maand is er een Yin Yoga Nidra sessie. Een heerlijke ontspannende sessie aan het eind van de werkweek waarin we ruimte te maken om lekker relaxed het weekend in te gaan. We beginnen met een yin les en eindigen met yoga nidra. Deze workshop is gericht op ontspanning en voor iedereen toegankelijk, ook als je geen enkele ervaring hebt met yin yoga of yoga nidra.

Yin yoga is een hele rustige manier van bewegen en gericht op loslaten, zowel fysiek als mentaal. Het is de bedoeling dat je ontspant en je overgeeft aan de houdingen.  Yin yoga stimuleert de dieper gelegen bindweefsels en gewrichten, meridianen en organen. De houdingen worden langere tijd, enkele minuten, vastgehouden. Zo heb je alle tijd om je grenzen te verkennen en jezelf open te stellen.

Yoga nidra betekent slaap van de yogi’s. Een diepe slaap waarbij je volledig bij bewustzijn blijft, waar alles leeg is, voorbij lichaam, adem, gedachten, emoties en beelden. Voorbij alle bewegingen van je geest, om te rusten in de stilte. Je hoeft bij yoga nidra helemaal niets te doen, alleen maar lekker en volledig ontspannen te liggen en te luisteren. Heel fijn en ontspannend om te ondergaan.

Wat neem je mee?

Eventueel je eigen mat, warme kleding in laagjes (je ligt veel stil op de mat), iets om over je ogen te leggen (bijvoorbeeld oogkussentjes of klein handdoekje), lekkere sokken, en een grote (hand)doek om onze props te kunnen gebruiken.

Investering

€ 20 regulier
€ 15 voor Ekam abonnementhouders

Data

vrijdag 4 febr 2022
19.00-21.00

De volgende Yin Yoga Nidra sessies vinden plaats op:

 • Vrijdag 4 maart 2022
  19.00 – 21.00
 • Vrijdag 1 april 2022
  19.00 – 21.00
 • Vrijdag 6 mei 2022
  19.00 – 21.00
 • Vrijdag 3 juni 2022
  19.00 – 21.00

 

Klankschalen ligconcert

docent Natascha

Klankschalen hebben een helende werking wordt gezegd. Een mens bestaat voor 60% a 70% uit water, en water kan de trilling van de klankschaal heel goed geleiden in het lichaam. Je zou kunnen zeggen dat een klankschaal ordenend en harmoniserend werkt, blokkades oplost en als het ware weg trilt. Of je dit nu gelooft of niet: het is sowieso ontspannend, en ontspanning is altijd goed voor een mens zowel voor je lichaam als geest.

We werken in deze klankschalensessie niet alleen met klankschalen maar maken ook gebruik van andere klankinstrumenten, zodat je veel verschillende geluiden kunt ervaren. Laat je meevoeren door de verschillende klanken naar een diepe ontspanning. Je hoeft even helemaal niets te doen, alleen maar heerlijk te liggen en de klanken en trillingen in je op te nemen. Heel ontspannend en helend!

Investering

€ 15 regulier
€ 11 voor Ekam abonnementhouders

Data

vrijdag 18 febr 2022
19.00-20.00

Mindfulness training

~ ontdek jezelf in het nu ~

Haal meer uit het leven en leer om intenser en bewuster te genieten

Wat betekent mindfulness eigenlijk?
Het betekent simpelweg: volledig bewust en aanwezig zijn in de huidige ervaring. Je zou het woord ‘mindfulness’ kunnen vertalen in ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’.

Voor wie is deze Mindfulness Training?
Deze training is voor iedereen, je hebt geen enkele meditatie of yoga ervaring nodig. Mindfulness werkt goed wanneer je fysieke en mentale stress ervaart. Het werkt ook goed wanneer je meer plezier en rust wilt ervaren in jouw leven, momenten wilt vinden van bewust genieten, rust en stilte.

Wat leer je tijdens deze Mindfulness Training?
In deze waardevolle training leer je hoe je op je eigen manier een betere balans kunt vinden. Met behulp van Mindfulness technieken ontdek je welke factoren je een prettig gevoel van persoonlijk evenwicht geven. Je krijgt inzicht in jouw eigen stress factoren en leert je energiebronnen effectiever te benutten.

Wie geeft deze Mindfulness Training?
De training wordt gegeven door Shirley Bleijenberg, een ervaren yoga en mindfulness docente en eigenaresse van Yogima Yoga & Mindfulness. De lessen van Shirley kenmerken zich door de veilige setting die zij weet te creëren met respect en aandacht voor eenieder. Haar motto: “laat je kracht vanuit zachtheid ontstaan.”

Wat ga je krijgen?
• Acht wekelijkse lessen in kleine groepen van maximaal acht deelnemers, steeds op een vrijdagmiddag 14.00 – 16.00. De eerste bijeenkomst is vrijdag 4 maart 2022. Na vijf lessen is er een pauze van twee weken.
• Lesmateriaal om thuis te kunnen oefenen
• Bonus: Meditatie video’s
• Meer rust in je hoofd en een hogere kwaliteit van leven
De investering voor deze training bedraagt € 365,00

Heb je vragen of twijfel je?
Stuur gerust een WhatsApp of een mail naar info@ekamyoga.nl.

 

Investering

€ 365

Data

Acht vrijdagen van 14.00 tot 16.00

Vrijdag 4 maart
Vrijdag 11 maart
Vrijdag 18 maart
Vrijdag 25 maart
Vrijdag 1 april

Twee weken pauze

Vrijdag 22 april
Vrijdag 29 april
Vrijdag 6 mei

 

Introductiecursus Ashtanga Yoga

docent Natascha

Deze cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur. Een aanrader als je verder wilt verdiepen in Ashtanga yoga! In deze cursus leer je meer over de achtergrond van Ashtanga yoga, maak je kennis met alle houdingen uit de primary serie, en leer je meer over de zonnegroeten, ujjayi ademhaling, de Bandha’s, drishti, Vinyasa’s en de opening en closing chant.
De cursus is deels theorie en we gaan deels actief aan de slag. Je krijgt een cursusboekje en een cheat sheet (kaart met alle houdingen). 

Ashtanga is een intensieve en dynamische yogastijl waarbij je beweegt op je ademhaling, waardoor er een “flow” ontstaat. Ashtanga bestaat uit een vaste serie van opeenvolgende asana’s (houdingen) die dynamisch in elkaar overlopen. Er ontstaat warmte in het lichaam en je gaat flink zweten wat zorgt voor een goede bloedcirculatie en zuivering van het lichaam. Je energie gaat stromen en je ontwikkelt kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Tegelijkertijd leer je te concentreren en kun je kalmte ervaren in de beweging op je ademhaling.

Ashtanga yoga is voor iedereen, maar het helpt als je al een beetje ervaring met yoga hebt. Je kunt het rustig opbouwen met aandacht voor je eigen grenzen. Alle asana’s kunnen op verschillende niveaus worden uitgevoerd, van beginners tot gevorderden.

Investering

€ 100 regulier
€ 75 voor Ekam maand abonnementhouders

Data

Vijf woensdagavonden van 18.15 tot 19.45. De eerste bijeenkomst is woensdag 12 januari 2022 en dan nog vier keer op de daaropvolgende woensdagen (19 en 26 jan, en 2 en 9 febr) Uitgesteld tot nader orde.

Neem contact op

Heb je een vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

7 + 11 =

Als je iets aan ons kwijt wilt dan kun je het beste mailen, telefonisch zijn wij minder goed bereikbaar omdat we vaak aan het lesgeven zijn.

Prins Hendriklaan 53
2264 ST Leidschendam

info@ekamyoga.nl

KvK: 77618866
BTW: NL002817511B20

Chat openen
stel hier je vraag