Natascha Huige

Natascha Huige

Oprichter en eigenaar van Ekam Yoga
Yogadocent

 

“Yoga begint eigenlijk pas als je van de mat afstapt. Bewustwording, focus, innerlijke rust, verbinding en compassie voelen.”

Ik ben geboren en opgegroeid in Zeeland, maar kon niet wachten om de wereld te gaan verkennen en ben in mijn tienerjaren dan ook de hort op gegaan. Dat was een hele interessante reis maar uiteindelijk ben ik daarin ontspoord en zwaar verslaafd geraakt aan heroine en cocaine. Op een donker dieptepunt ben ik in een osho commune terecht gekomen wat uiteindelijk mijn redding is gebleken. Daar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met meditaties. Het waren vooral dynamische meditaties uit de Osho beweging met veel bewegen, ademen en dansen. Dit hielp mij om mezelf beter te maken, weer bewust te worden en verbinding met mezelf en anderen te maken. Terugkijkend is in deze commune de basis van mijn leven als yogi gelegd. Veel later heb ik Ashtanga yoga ontdekt en vond ook daarin weer de meditatie in beweging. Daarnaast spreekt de fysieke uitdaging van Ashtanga mij erg aan, maar kan ook steeds meer de zachtere vormen van yoga waarderen. Het is heerlijk om te ervaren dat lichaam en geest één kunnen worden. Maar Yoga begint eigenlijk pas als je van de mat afstapt. Bewustwording, focus, innerlijke rust, verbinding voelen, compassie.

Het is mijn streven om de wereld een klein stukje mooier en beter te maken. Dat mijn aanwezigheid ertoe doet, iets goeds bijdraagt aan het grotere geheel. Yoga helpt me daarbij, het is een manier van leven. Ik hoop dat ik met mijn lessen jouw wereld ook klein stukje mooier en beter kan maken! In mijn lessen gaat het er niet om hoe diep of hoever je in een houding komt, maar wat je voelt en tegenkomt onderweg. Zowel in mijn dynamische en energieke lessen als in de meer passieve en ontspannen lessen wil ik je graag laten ervaren dat je verbinding kunt maken met jezelf, dat je innerlijke rust kunt ervaren en dat je kunt accepteren dat daar waar je bent helemaal prima is.

Mijn jarenlange eigen yogaervaring gecombineerd met de verschillende erkende yoga opleidingen die ik heb gevolgd als yogadocent maken dat ik jou op een fijne en veilige manier het plezier van yoga kan laten ervaren. Ik heb in 2017 de Ashtanga Yoga Teacher Training bij AYA in Rotterdam en bij Manju Jois gevolgd (265 hrs), en in 2019 de Yin Yoga Teacher Training bij Skadi van Paasschen (100 hrs). Daarnaast heb ik verschillende trainingen gevolgd op, onder andere, het gebied van Yoga Nidra, yoga voor ouderen, Pilates, Reiki, ademwerk en nog veel meer. Regelmatig volg ik workshops en trainingen, omdat ik mijzelf, zowel als student als docent, graag blijf ontwikkelen.

In 2020 heb ik besloten om mijn carrière als leidinggevende in de gezondheidszorg te beëindigen en me volledig te richten op het verder uitdragen van yoga.

Neem contact op

Heb je een vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

12 + 10 =

Prins Hendriklaan 53
2264 ST Leidschendam

info@ekamyoga.nl

KvK: 77618866
BTW: NL002817511B20

stel hier je vraag