Lakshman Kharagjitsing

Lakshman Kharagjitsing

Yogadocent

 

“Met mijn yogalessen hoop ik een voorbeeld te kunnen zijn dat spirituele kennis en kracht dienen als een hulpmiddel in het leven voor fysieke en mentale voortgang.”

Aum namah Shivaya, mijn naam is Lakshman Kharagjitsing. Vanaf jongs af aan heb ik grote affiniteit met het spirituele en dit stimuleerde mij Vedische geschriften en wetenschappen te bestuderen. Echter, voor een jong kind is het erg lastig de diepgang van het spirituele te begrijpen. Ik bleef proberen en bestuderen, tot ik jaren later mooie dingen op mijn pad kreeg. Ik heb de kans gehad verschillende cursussen te doen op het gebied van Bhagavad Gita, Vedische Suktas, Upanisads en Sanskrit. Mijn kracht heeft altijd gelegen in het filosofische, intellectuele Yoga (Jnana Yoga). Om de filosofische kennis in praktijk te kunnen brengen en toegankelijk te maken voor mijn medemens, heb ik in 2022 besloten een programma in India te volgen om te voelen hoe het is om als een Yogi te leven. Na afloop van dit programma ben ik bevoegd tot Yoga Teacher (RYS-200) door de organisatie van Swami Sivananda.

De Klassieke Yoga zoals het oude India die heeft achtergelaten voor de wereld staat beter bekend als Astanga of Hatha Yoga. Via een achtvoudig systeem, waarvan ademhaling (Pranayama) en houdingen (Asanas) maar een deel zijn, kunnen we uiteindelijk bij de universele bron van Hapiness komen. Mijn doel is mijn medemens helpen op zijn of haar spirituele pad, al is het maar een klein beetje. Met mijn Yogalessen hoop ik een voorbeeld te kunnen zijn dat spirituele kennis en kracht dienen als een hulpmiddel in het leven voor fysieke en mentale voortgang.

Neem contact op

Heb je een vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

14 + 15 =

Prins Hendriklaan 53
2264 ST Leidschendam

info@ekamyoga.nl

KvK: 77618866
BTW: NL002817511B20

stel hier je vraag