Als je de mooie advertenties voorbij ziet komen, met jonge mooie meiden in uitdagende houdingen dan zou je denken van wel…..Yoga is hip en booming! Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die daar handig op inspelen en allerlei yoga gerelateerde producten op de markt brengen. Daar is op zich helemaal niets mis mee natuurlijk, dat is juist fijn. Zolang de prijs/kwaliteit verhouding maar in balans blijft (het is tenslotte yoga 😉).

Ik zocht laatst weer (ja, alweer….) een nieuwe yogalegging en verbaasde me over de prijzen die ik tegenkwam. Yoga leggings van boven de honderd euro zijn echt geen uitzondering meer. En wat is zo’n legging nu helemaal: een dun stukje elastische stof, soms niet eens met een leuk printje, die opgerold in je schoen past.

Wordt mijn yoga practise beter van een dure yogalegging?

Ik heb er eens opgelet tijdens mijn yogabeoefening en ik geloof het niet. Maar eerlijk is eerlijk: een legging die fijn zit voegt wel iets toe. Of nog beter gezegd: het voegt niets toe, maar het haalt iets weg; irritatie en afleiding. Niets is zo vervelend als een afzakkende legging die je na elke zonnegroet weer op moet hijsen. Of een korte legging die de hele tijd opkruipt zodat je de pijpjes steeds weer naar beneden moet trekken. Of een legging waarbij je je de hele tijd afvraagt of ie net zo doorschijnt als die van je buurvrouw. Of leggings die gaan lubberen na een paar wasbeurten.

Kortom, je practise wordt niet beter van een dure legging, maar een goede legging die fijn zit is wel belangrijk. Dit hoeven niet perse de duurdere leggings te zijn. Ik heb ook leggings van H&M (wel die met hoge taille nemen) die uitstekend zitten en aan al mijn eisen voldoen. Ik heb ook leggings die hartstikke duur waren en na een paar maanden al niet meer voldeden. Duur is dus niet perse een garantie voor goed. Overigens is het wel zo dat duurzame en eerlijke geproduceerde leggings wat duurder zullen zijn dan anderen. Daar wil ik dan ook graag wat meer voor betalen.

Tip: probeer gewoon eens wat verschillende merken uit om te kijken wat bij jou past, of vraag aan een yogavriendinnetje wat haar favoriet is en misschien mag je haar legging een keertje uitproberen.

Hebben jullie trouwens ook het idee dat je altijd op zoek bent naar een nieuwe yogalegging, or is it just me…..?

stel hier je vraag