Eerste keer?

Van harte welkom

Wat goed dat je yoga gaat doen. Om je op weg te helpen op jouw yogapad hier alvast wat praktische informatie en tips. Mocht je nog andere vragen hebben of iets willen bespreken, laat het ons vooral weten.

Elke woensdag van 11.30 tot 12.30 hebben wij een open inloop. We heten je graag welkom. Je krijgt een rondleiding in de studio en we laten zien hoe alles werkt. We nemen de tijd om al je vragen te beantwoorden, en er staat een heerlijk kopje thee voor je klaar.

We organiseren regelmatig een introductiecursus yoga voor beginners. Klik hier voor meer informatie en de eerstvolgende startdata.

Hopelijk tot gauw!

 Heb je nog geen Momoyoga account?

Klik dan hier om een account aan te maken in Momoyoga, het is echt heel makkelijk.

Gratis proefles of drie lessen voor € 25

Zodra je bent ingeschreven in Momoyoga kun je een les uit ons rooster uitkiezen om mee te doen. Je kunt kiezen voor een gratis proefles, of je kunt eenmalig 3 lessen proberen voor maar € 25,-. Zo kun je een beeld krijgen van welke yogastijl en welke docent bij jou past. De gratis proefles is niet beschikbaar voor onze onlinelessen. Weet je niet welke les bij jou past? Klik hier voor meer informatie over onze lessen. Kies bijvoorbeeld voor een zachte hatha les om mee te beginnen.

Is Yoga wel iets voor mij?

Yoga is voor iedereen, voor alle mensen; beginners of gevorderden, oud of jong, flexibel of stijf, dun of dik, donker of licht. En nee; je hoeft absoluut niet flexibel te zijn om met yoga te beginnen. Iedereen die kan ademen kan yoga doen ;-). Vergelijk jezelf niet met anderen en durf een beginner te zijn! Elke yogi is ooit begonnen als een beginner. De eerste yogales kan best confronterend en pittig zijn, maar als je het vaker gaat doen zul je merken dat je snel sterker en flexibeler wordt en dat je vertrouwd raakt met de houdingen.

Luister goed naar je eigen lichaam. Je wilt jezelf wel uitdagen, maar niets forceren of blesseren. Je kunt altijd uit de houding komen en even uit rusten in bijvoorbeeld de kindhouding. Je bent en blijft altijd zelf de baas over je eigen lichaam. Er is voor iedereen een passende yogastijl, ook voor jou!

Wat doe ik aan?

Trek comfortabele kleding aan die mee beweegt en waar jij je lekker in voelt. Het is met name voor de actieve yogastijlen handig om elastische aansluitende kleding aan te hebben, bijvoorbeeld een legging met een strak topje/t-shirt. Zodoende zakt je t-shirt niet over je hoofd als je in de schouderstand staat 😉. Voor de wat rustigere yogastijlen zoals yin yoga kun je wat lossere en warmere kleding aan doen.

Hoe laat moet ik er zijn?

Tijdens de yogalessen is de studio gesloten en de voordeur op slot. De studio gaat 10 minuten voordat de les begint open, het is handig als je dan ook aanwezig bent. Zodoende kun je rustig omkleden, nog eventuele vragen aan de docent stellen en jezelf in alle rust op je matje installeren.

Wat neem ik mee?

Alle benodigde materialen zijn in de studio aanwezig, ook goede matten en props (hulpmiddelen zoals bolsters, kussentjes en blokken). Je mag natuurlijk ook je eigen mat meenemen.  Als je vaker yoga gaat doen dan raden wij je aan om een eigen mat aan te schaffen. Om gebruik te maken van onze props vragen wij je om een handdoekje mee te nemen om erover heen te leggen i.v.m. hygiëne.

Voor de actieve yogastijlen kan het handig zijn om een klein handdoekje mee te nemen voor het zweten. Verder is het fijn als je een vestje, warme sokken of andere comfortabele kleding bij je hebt die je aan kunt doen tijdens de eindontspanning om lekker warm te blijven. Er zijn douches aanwezig in onze yogastudio, dus als je na de les wilt douchen neem dan ook vooral toiletspulletjes, schone kleren en een handdoek mee.

Neem contact op

Heb je een vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

10 + 15 =

Prins Hendriklaan 53
2264 ST Leidschendam

info@ekamyoga.nl

KvK: 77618866
BTW: NL002817511B20

stel hier je vraag