Een vraag die ik mezelf de laatste tijd wel een paar keer heb gesteld. Laat ik vooropstellen dat het geen bewuste keuze was om midden in een pandemie een yogastudio te openen. In alle eerlijkheid, had ik het allemaal van tevoren geweten dat weet ik niet of ik het had aangedurfd….

De voortekenen waren al niet best: we kregen de sleutel van ons pand op vrijdag de 13de (maart 2020) en twee dagen later werd de eerste lockdown afgekondigd inclusief sluiting van alle yogascholen. Nou, mooi begin. Verbijstering, wat een schok ging er door ons heen. Maar hoe nu verder? Het pand moest ook nog flink verbouwd worden. Had ik een verkeerde keuze gemaakt? Was er nog een weg terug? Nee, tuurlijk niet, we gaan ervoor!

In de zomer 2020 zag de wereld er weer wat rooskleuriger uit en in de herfst kon de verbouwing van onze yogastudio dan eindelijk beginnen. Naast mijn werkzaamheden als yogadocent had ik al die tijd ook nog een hele leuke en uitdagende baan als manager in de verslavingszorg, met een mooi salaris en alle zekerheden en benefits van een vast contract. Toch heb ik in de winter mijn ontslag genomen en ben in het diepe gesprongen om me volledig te wijdden aan het verder ontwikkelen van mijn droom: Ekam Yoga.

Stoer of stom? Weer even die twijfel; zeker toen twee weken later de 2de grote lockdown kwam waardoor de verbouwing en inrichting van de studio opnieuw vertraging opliep. Inmiddels ga ik ervan uit dat het misschien nog wel weken of zelfs maanden kan duren voordat de yogastudio’s open mogen. Veel collega yogastudio’s hebben het inmiddels hartstikke moeilijk, de hele sector bloedt en dat raakt me diep. Het voelt soms onnatuurlijk en ongemakkelijk om tegelijkertijd bezig te zijn met het openen van iets nieuws, met groei.

Stoer of stom? Wie zal het zeggen, in het licht van het universum maakt het uiteindelijk ook niet uit. En het maakt mij ook niet uit, omdat ik geloof dat het hoe dan ook wel goed komt. Ook als dingen anders lopen dan gepland komt het wel goed. Zelfs als het niet goed gaat, komt het toch wel goed. We zijn maar even op deze wereld dus we kunnen er net zo goed het beste van maken 😉 Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze en zie de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Wat er ook gebeurt. Juist nu is yoga, bewustwording, focus, innerlijke rust en verbinding voelen belangrijker dan ooit. Ik wil je daar graag bij helpen en ik kijk er naar uit je binnenkort te verwelkomen bij Ekam Yoga!

 

stel hier je vraag