Anouschik Houniet

Anouschik Houniet

Yogadocent

 

“Yoga is a dance between control and surrender.”

Ik ben 25 jaar geleden met yoga in aanraking gekomen in India, Goa. Ik was toen 27 jaar en maakte een lange wereldreis. Daar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Ashtanga.

Na mijn reis ben ik niet verder gegaan met yoga, ik heb wel altijd gesport. Ik hou van zwemmen, fitness en bodypump. Pas toen de sportschool Ashtanga yoga ging aanbieden ben ik weer gestart. Vanaf de eerste les was ik opnieuw verkocht en wilde ik geen les missen. Ik ging erover lezen en bestudeerde de 1e serie. Ik oefende zo vaak en intensief dat ik binnen een paar maanden een aantal blessures had. Later ben ik gaan leren om beter naar mijn lichaam te luisteren. Ik ben van nature onrustig en het heeft jaren geduurd voordat ik rust heb kunnen vinden in yoga, en toe was aan kalmere yoga vormen zoals Yin.

In 2017 ben ik de AYA Ashtanga Yoga Opleiding gaan doen. Deze is opgericht samen met Manju Pattabhi Jois. De opleiding voldoet aan de standaarden van de Yoga Alliance RYT-200. Sindsdien heb ik verschillende cursussen gevolgd.

Door yoga te beoefenen voel ik me beter verbonden met lichaam en geest, iets wat voor mij niet vanzelfsprekend is. Ik ben allang niet meer zo lenig als vroeger, mijn lichaam kent inmiddels beperkingen en het is de kunst om daar vrede mee te krijgen. Yoga heeft nu een andere betekenis voor mij dan toen er mee begon. Yoga is als het leven voor mij, niet altijd makkelijk en niet vanzelfsprekend maar wel in beweging. Een voortdurend proces waarin je steeds opnieuw kan beginnen met de ademhaling als startpunt, de levensbron. Yoga is a dance between control and surrender. Het belangrijkste is om er plezier in te houden. Dat staat voor mij voorop en dat zullen jullie ook gaan merken in mijn lessen.

Verder ben ik moeder van 2 tieners en ik ben getrouwd. Ik werk als ambulant begeleidster in Rotterdam en help mensen die ondersteuning nodig hebben bij allerlei zaken in hun leven wat ze niet zelfstandig lukt. Daar heb ik geleerd om goed naar mensen te kijken en te luisteren.

Neem contact op

Heb je een vraag? Vul dan onderstaand formulier in.

7 + 3 =

Prins Hendriklaan 53
2264 ST Leidschendam

info@ekamyoga.nl

KvK: 77618866
BTW: NL002817511B20

stel hier je vraag